Doorgaan naar hoofdcontent

5 sterren voor de Grill Wash! Handig en hygiënisch je rooster schoon.

Een heerlijk avondje BBQ-en en dan het rooster schoonmaken.... Het liefst wil je lekker genieten van je BBQ met vrienden of familie en wil je jezelf niet druk maken over het reinigen van je BBQ rooster. De Grill Wash van Marber Products biedt hiervoor de uitkomst.


Als fanatiek BBQ gebruiker loop ook ik altijd aan tegen het schoonmaken van het rooster. Met de Marber Grill Wash is dit vanaf heden een fluitje van een cent! Voorheen gebruikte ik de borstel om bij een nog warme BBQ het grootste deel van het rooster schoon te maken of lag het rooster een nachtje in het gras om wat te weken. Maar nooit kreeg ik het rooster makkelijk en hygiënisch goed schoon. 

Ik weet dat diverse mensen zeggen dat het rooster best een beetje vies mag zijn, het is maar een BBQ. Maar ik weet ook dat ze dit roepen omdat ze zelf het rooster ook niet volledig schoon krijgen. Zeg nou zelf, een pan in de keuken was je toch ook eerst af voordat je er je vlees in bakt.

Een tijdje geleden kwam ik in gesprek met de mensen achter de Marber Grill Wash en mocht een Grill Wash uitproberen. En ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over de Grill Wash. Het kost mij geen enkele moeite meer om de roosters schoon te krijgen.

Wat maakt de Grill Wash nu zo bijzonder? Allereerst moet ik zeggen dat het een goede, stevige en degelijke kunststof bak is. De Grill Wash is voorzien van twee handgrepen om de bak ook makkelijk te kunnen verplaatsen. De schenktuit zorgt ervoor dat je het water makkelijk kan laten wegstromen in de wasbak en daarnaast is de Grill Wash voorzien van een  handig oogje zodat je hem kan ophangen in de schuur of je buitenkeuken.

 


De Grill Wash is geschikt voor roosters met een maximale diameter van 48 centimeter.

Je BBQ rooster schoon in 3 stappen:

Stap 1: Vul de Grill Wash met 3 liter warm water en reinigingsmiddel. Ik gebruik hiervoor een afwastablet.

Stap 2: Laat het afgekoelde rooster weken in de Grill Wash. Ik laat het rooster doorgaans een nacht weken.

Stap 3: Verwijder nog achtergebleven vuil met en borstel of (schuur)spons en schoon is je rooster.

Gooi vervolgens het water via de schenktuit weg, spoel de bak om en droog deze af. Met het handige ophang oogje hang je de Grill Wash weer op in de schuur of je buitenkeuken.



Pluspunten van de Grill Wash:

  • Zeer degelijke kwaliteit
  • Handig in gebruik (voorzien van 2 handgrepen)
  • Schenktuit voor makkelijk legen van de bak
  • Ophangoog voor makkelijk opbergen
  • Voorzien van 3 pootjes en daardoor stabiel
Minpuntje van de Grill Wash:
  • Niet geschikt voor roosters groter dan 48 cm 

Wat Grill & Smoke by Paul betreft krijgt de Grill Wash  maar liefst 5 sterren en raden we iedere BBQ gebruiker aan de Grill Wash te gebruiken als je makkelijk en hygiënisch je rooster wilt schoonmaken.

Ben jij ook zo enthousiast geworden over de Grill Wash? Klik dan hier en bestel direct jou Grill Wash.


Reacties

  1. Misschien ook makkelijk dat deze voor grotere roosters te verkrijgen is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, dat is ook het minpuntje dat ik aangeef. Zeker Weber gebruikers maken veel gebruik van een 57 cm rooster. Uiteraard ook de gebruikers van en kamado groter dan 21"

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bacom Jam - na een recept van BBQ Junkie

Ik kwam het tegen op de site van BBQ Junkie, Bacon Jam! Smeerbare bacon. Niet uit een potje, maar lekker zelf gemaakt. Het is eenvoudig zelf te maken en kan zelfs zonder BBQ (met BBQ kan ook hoor). De jam is heerlijk op burgers, tussen een tosti of op een sandwich. Maar je kan het uiteraard ook gewoon met de lepel uit de pan eten, zo lekker is het. Ingrediënten: - 600 gram gerookt ontbijtspek (mogen kant en klare blokjes zijn) - 1 grote ui - 100 ml appelazijn - 50 ml Maple Syrup (ook wel ahornsiroop genoemd) - 50 gram bruine basterdsuiker - 2 eetlepels honing - 1 eetlepel gerookte paprikapoeder - 1 theelepel chilipoeder - 150 ml water - Versgemalen peper na eigen inzicht Wat heb je verder nodig? - Gietijzeren pan - Keukenmachine Wij kiezen ervoor om de bacon jam te bereiden in een gietijzeren pan. Een gietijzeren pan behoudt zijn warmte beter dan een normale pan. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg de bacon toe als de pan op temperatuur is. Bak het spek tot h

Verschil tussen direct en indirect BBQ-en

De BBQ is niet meer weg te denken uit onze tuin. De tijd van enkel een platgeslagen hamburger of een sateetje is voorbij. Inmiddels praten we over Pulled Pork, de Beer Can Chicken of een Rollade. Deze trend is een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en heeft inmiddels menig BBQ hart sneller doen kloppen.  Uiteraard dien je deze grote stukken vlees ander klaar te maken dan onze bekende hamburger. We grillen deze stukken vlees op een indirecte methode. Hieronder leggen we het verschil uit tussen direct en indirect grillen. Direct grillen: Direct grillen doe je bij vlees dat kort op de BBQ moet, denk hierbij aan hamburgers, saté  biefstuk. Dit zijn met name kleine stukken vlees. Overigens kan je het meeste van dit vlees ook op een indirecte manier BBQ-en. Het duurt dan iets langer, maar het voordeel is dat het vlees niet zal verbranden. Bij de directe methode gaar je het vlees direct boven de kolen. Je kunt hiervoor een normale BBQ gebruiken als ook een B