Doorgaan naar hoofdcontent

5 sterren voor de IHT-1P thermometer van INKBIRD!

Enige tijd geleden ontving ik vanuit INKBIRD Nederland de vraag of ik de IHT-1P thermometer wilde testen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik had al veel gehoord over de thermometers van INKBIRD en wilde deze zeker wel testen.
Ik kreeg de thermometer die onder andere verkrijgbaar is via AMAZON binnen enkele dagen thuisgestuurd. Ik moet zeggen dat ik gelijk onder de indruk was van de verpakking. De verpakking is een degelijk doosje met op de achterkant gelijk al een aantal voordelen van de thermometer. Denk hierbij aan de garantie van 2 jaar en dat hij waterproof en oplaadbaar is. 

Bij het openen van het doosje ligt de thermometer in een mooie inleg met daaronder een kaartje met QR-code waarmee je gelijk naar de INKBIRD.com site gaat. Tevens staan hier ook de gegevens die je nodig hebt voor als er vragen zijn en dat ze op werkdagen binnen 24 uur reageren. In het doosje zit tevens een laadsnoer om de thermometer op te laden (je hebt dus geen batterijen nodig).

review van de INKBIRD IHT-1P thermometer verkrijgbaar op AMAZON

De digitale thermometer IHT-1P van INKBIRD is geschikt voor het meten van temperaturen van -50 tot +300 graden. Wij testen de thermometer voor onze BBQ gerechten voor de kortere BBQ sessies. De thermometer is dan ook het meest geschikt tijdens een normale BBQ sessie voor het meten van de kerntemperatuur van je vlees. 

Tijdens langere BBQ sessies - low and slow - gebruiken we vaak een thermometer die de gehele sessie in het vlees steekt om ook tussentijds handelingen te verrichten. Tevens gebruiken we dan vaak een thermometer met meerdere probes om bijvoorbeeld ook de roostertemperatuur te meten.

We starten met het opladen van de thermometer. Uiteraard zit er al wel wat pit in, maar om hem uitgebreid te testen laden we de thermometer volledig op. De thermometer is voorzien van een lithium batterij die 11 uur mee kan als hij volledig is opgeladen. Bij geen gebruik zal de thermometer na 1 minuut automatisch in de energiebesparende modes overgaan. De IHT-1P thermometer van INKBIRD maakt dan ook geen gebruik van andere batterijen en is hierdoor ECO vriendelijk. Dit laatste is een absoluut pluspunt van deze thermometer!


Zodra de thermometer is opgeladen nemen we hem echt in gebruik, want meten is weten. De oer-Hollandse oranje thermometer is makkelijk in gebruik. Zodra je de thermometer opent zie je direct de digitale display oplichten en kan je duidelijk de juiste temperatuur aflezen. De tijd dat hij de juiste temperatuur afgeeft is tussen de 3 en 6 seconden en is accuraat tot ongeveer een 1/2 graad. 

Indien nodig kan je de thermometer makkelijk kalibreren. In de verpakking zit een duidelijke instructie (in het Engels) hoe je dit moet doen. We hebben de thermometer gebruikt tijdens een sessie met diverse soorten spek en een sessie met gyros. Hij voldoet aan alle vooraf gestelde wensen. Je merkt direct dat het een degelijke thermometer is. Hierdoor is hij wat ons betreft is de prijs kwaliteit verhouding dan ook zeker prima te noemen.


Voor het opbergen dien je de thermometer natuurlijk wel even schoon te maken. Bij de INKBIRD IHT-1P is dit zeer eenvoudig. Dit kan gewoon onder de kraan gezien de waterbestendigheid van gradatie IPx5. Deze functie zorgt er ook voor dat hij perfect geschikt is voor het meten van vloeistoffen zoals thee, melk, badwater etc.

Opbergen kan eenvoudig. Je klapt de RVS sonde weer in en het toestel schakelt automatisch uit. Leg hem daarna weer terug in het doosje of maak gebruik van de handige magneetfunctie achter op de thermometer.


We komen dan ook tot de conclusie dat de INKBIRD IHT-1P thermometer voldoet aan alle vooraf gestelde eisen van een goede thermometer. Zeer geschikt om de temperatuur te meten van een hamburger, sate, kip etc. Belangrijkste voordelen zijn de waterdichtheid en de oplaadbare batterijen. Juist om deze laatste twee punten krijgt de INKBIRD IHT-1P thermometer 5 sterren!!!

Hieronder tref je dan ook de plus en minpunten aan van de thermometer zoals wij deze ervaren hebben.

Pluspunten:
  • Temperatuur hold functie
  • Waterbestendig IPx5
  • Oplaadbare lithium accu
  • Automatische aan/uit functie
  • Ingebouwde sterke magneet
  • 2 jaar garantie
Minpunten:
  • Niet geschikt voor Low & Slow bbq sessie

Ik dank INKBIRD graag voor de prettige samenwerking en wens een ieder die de INKBIRD IHT-1P thermometer in bezit heeft of hem nog gaat aanschaffen veel plezier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5 sterren voor de Grill Wash! Handig en hygiënisch je rooster schoon.

Een heerlijk avondje BBQ-en en dan het rooster schoonmaken.... Het liefst wil je lekker genieten van je BBQ met vrienden of familie en wil je jezelf niet druk maken over het reinigen van je BBQ rooster. De Grill Wash van Marber Products biedt hiervoor de uitkomst. Als fanatiek BBQ gebruiker loop ook ik altijd aan tegen het schoonmaken van het rooster. Met de Marber Grill Wash is dit vanaf heden een fluitje van een cent! Voorheen gebruikte ik de borstel om bij een nog warme BBQ het grootste deel van het rooster schoon te maken of lag het rooster een nachtje in het gras om wat te weken. Maar nooit kreeg ik het rooster makkelijk en hygiënisch goed schoon.  Ik weet dat diverse mensen zeggen dat het rooster best een beetje vies mag zijn, het is maar een BBQ. Maar ik weet ook dat ze dit roepen omdat ze zelf het rooster ook niet volledig schoon krijgen. Zeg nou zelf, een pan in de keuken was je toch ook eerst af voordat je er je vlees in bakt. Een tijdje geleden kwam ik in gesprek met de me

Bacom Jam - na een recept van BBQ Junkie

Ik kwam het tegen op de site van BBQ Junkie, Bacon Jam! Smeerbare bacon. Niet uit een potje, maar lekker zelf gemaakt. Het is eenvoudig zelf te maken en kan zelfs zonder BBQ (met BBQ kan ook hoor). De jam is heerlijk op burgers, tussen een tosti of op een sandwich. Maar je kan het uiteraard ook gewoon met de lepel uit de pan eten, zo lekker is het. Ingrediënten: - 600 gram gerookt ontbijtspek (mogen kant en klare blokjes zijn) - 1 grote ui - 100 ml appelazijn - 50 ml Maple Syrup (ook wel ahornsiroop genoemd) - 50 gram bruine basterdsuiker - 2 eetlepels honing - 1 eetlepel gerookte paprikapoeder - 1 theelepel chilipoeder - 150 ml water - Versgemalen peper na eigen inzicht Wat heb je verder nodig? - Gietijzeren pan - Keukenmachine Wij kiezen ervoor om de bacon jam te bereiden in een gietijzeren pan. Een gietijzeren pan behoudt zijn warmte beter dan een normale pan. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg de bacon toe als de pan op temperatuur is. Bak het spek tot h

Verschil tussen direct en indirect BBQ-en

De BBQ is niet meer weg te denken uit onze tuin. De tijd van enkel een platgeslagen hamburger of een sateetje is voorbij. Inmiddels praten we over Pulled Pork, de Beer Can Chicken of een Rollade. Deze trend is een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en heeft inmiddels menig BBQ hart sneller doen kloppen.  Uiteraard dien je deze grote stukken vlees ander klaar te maken dan onze bekende hamburger. We grillen deze stukken vlees op een indirecte methode. Hieronder leggen we het verschil uit tussen direct en indirect grillen. Direct grillen: Direct grillen doe je bij vlees dat kort op de BBQ moet, denk hierbij aan hamburgers, saté  biefstuk. Dit zijn met name kleine stukken vlees. Overigens kan je het meeste van dit vlees ook op een indirecte manier BBQ-en. Het duurt dan iets langer, maar het voordeel is dat het vlees niet zal verbranden. Bij de directe methode gaar je het vlees direct boven de kolen. Je kunt hiervoor een normale BBQ gebruiken als ook een B